El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dijous, 7 d’abril del 2011

"Cinco horas con Mario" de Miguel Delibes


Editorial Destino
Edició 2010
Primera edició 1966
Llengua castellana
Pàgines: 254 - 

Una mujer acaba de perder a su marido y vela el cadáver durante la noche. Sobre la mesilla hay un libro –la Biblia– que la esposa hojea. Va leyendo los párrafos subrayados por el hombre que se ha ido para siempre. Una oleada de recuerdos le viene a la mente y empieza un lento, desordenado monólogo en el que la vida pugna por hacerse real otra vez. La pobre vida llena de errores y torpezas, de pequeños goces e incomprensiones. ¿Ha conocido Carmen alguna vez a Mario? Escuchemos el irritante discurrir de la pequeña y estrecha mentalidad de la esposa. Otro hombre irá poco a poco descubriéndose, para todos menos para ella, con toda su desesperanza y su fe en la vida. Cinco horas con Mario es una novela de gran penetración psicológica que, a través de un alma femenina puesta al descubierto, llega hasta el fondo de la sociedad española de su tiempo.

Sólo un escritor de la categoría de Miguel Delibes podía enfrentarse con este difícil tema y resolverlo tan brillantemente.


Llibre del més d'abril. Comentaris dels dinou lectors que hi van assistir.

Personatges:

La Carmen : fatxa, dolenta, no estava bé del cap, frustrada, hipòcrita, casar-se perquè li fa pena i perquè era catedràtic, vivia de cara a la galeria, amargada, retrògrada, reprimida sexualment, ignorant i amb idees molt diferents de la seva parella, en Mario.

Mario: lliberal, bona persona, endollat i amb idees progressistes, ideologia d'esquerres.

La novel•la: una mica difícil de llegir, ha rigut amb els refranys, llenguatge molt repetitiu, una crítica de l'època franquista, novel•la molt original, defineix molt be la falta de comunicació de la parella, molt ben ambientada en ens anys 60, paraules molt castellanes, l'ha deixat "mermada" interiorment, una novel•la que encara es pot considerar actual.

L'autor: forma d'escriure innovadora i amb el llenguatge popular de l'època. Ha agradat la forma d'escriure.

Un llibre que ha agradat i han llegit la majoria, menys dues persones que l'han deixat a mig llegir.


Puntuació 6,2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada