El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dimarts, 24 de maig del 2011

Sortida anual, aquest any, Girona

Entrada al Museu del Cinema
El dissabte 21 es va celebrar la sortida anual del club de lectura, aquest any la ciutat elegida va ser Girona. Un grup de tretze persones ens vam trobar a l'estació de tren a Hostalric, el comboi passava a les 9:33 h, amb un retard de cinc minuts , ara acostumen anar al l'hora, vam embarcar-nos cap a Girona. A les onze ens esperaven al Punt de Trobada per començar la nostre visita guiada al barri vell, catedral i call jueu. El nostre guia, en Carles, ens va explicar amb pèls i senyal tot el conjunt històric de la capital del gironès i de la província, la nostra, per ser exactes. Què la façana de la catedral és barroca ,però els interiors són gòtics, que el claustre i el campanar antic és romànic. Bé ens va donar un munt d'informació que va ser la delícia del grup. Des de aquí li domen les gràcies. L'àpat va ser al Garbí, on després de dinar, molt be, en van deixar fer una llarga sobretaula, cosa que vam agrair degut al cansament de les tres hores de visita del matí. A les quatre van sortir en direcció al Museu del Cinema. Fins les cinc no teníem la visita, ens vam apropar a la Llibreria 22 a tafanejar una mica els aparadors per veure quines novetats hi havien. Per comprar era tancat. A les cinc en punt entraven al museu amb molta curiositat per veure que hi trobaríem. La Sonia, la nostra guia, ens va portar en un viatge meravellós de cinc-cents anys , des que els xinesos van inventar les ombres fins els nostres dies, passant: per la llanterna màgica, el daguerreotip, les pel•lícules mudes en blanc i negre i el sonor amb color.
Creieu-me, va valer la pena les dues hores de visita. Al sortir i per esperar l'hora de anar a agafar el tren, un bon gelat a la Gioconda, una gelateria al carrer del Carme, on el gelats són de primera. Un dia fantàstic , segons els comentaris, on tothom s'ho va passar molt be. Esperem que el proper any sigui igual o millor.

Un deixo un petit vídeo per il•lustrar una mica la sortida.

1 comentari: