El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



divendres, 25 de març del 2016

La metamorfosi
Frank Kafka
Editorial labutxaca
Llengua catalana i castellana
Pàgines 86


La metamorfosi narra la història de Gregor Samsa, un viatjant de comerç que un matí es desperta, a la casa paterna, transformat en un insecte monstruós. Més enllà d'aquesta espantosa metamorfosi, el text de Kafka ha esdevingut un dels títols fonamentals per entendre la soledat i l'aïllament que l'autor sempre va necessitar per escriure. El laberint misteriós per on es perdia Kafka és potser el mateix laberint de l'home modern; això explicaria la vigència de la seva obra. http://www.casadellibro.com/libro-la-metamorfosi/9788499300665/1658097 


«No importa les vegades que arribis a penetrar en aquest llibre: al final, sempre acabes preguntant el mateix: ¿Com s'ho ha fet? I és que es tracta d'una novel•la sense folre. Vull dir que la gires i és exactament igual per l'altra banda: ni tan sols és fàcil adonar-se, un cop girada, de la fina cicatriu que en els mitjons delata si estan del dret o del revés. No hi ha manera de veure-li les costures. [...]La senzillesa aparent del relat és tal que si anem aixecant capes de materials narratius a la recerca del motor primordial, quan aixequem el darrer vel, ens trobem que darrere no hi ha res. Res de res. En això, curiosament, La metamorfosi ens recorda la vida.» Juan José Millás 
ww.casadellibro.com/libro-la-metamorfosi/9788416112920/2527599


 Quan vam triar els llibres, aquest, en feia una pica de por perquè és un llibre profund i s'ha de llegir imaginant una mica el que ens vol dir per entendre el seu missatge. Hi moltes interpretacions sobre el llibre, però sempre n'hi pots treure més . 
El llibre ha agradat a gairebé a tothom, dels 15 assistents, quatre persones no  gaire, per aquesta raó la nota ha sortit una mica baixa. 
Hi va haver molta participació en el debat i és va comentar una mica el que es diu: què si és un crítica a la família o a la societat, a les diferencies de pensament avançat a l'època i es sentia diferent, fins i tot que en Gregor fos homosexual i és veies diferent al que la esquema social de l'època. 

Nota: 6,6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada