El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dissabte, 31 de maig del 2014

9 de maig de 2014 "Quan érem feliços" de Rafel Nadal

Quan érem feliços - Premi Josep Pla 2012
Rafel Nadal Editorial
Destino Llengua catalana
Pàgines 414

 Sinopsi: Basada en les peripècies d'una família nombrosa de dotze germans a la Catalunya de postguerra, Quan érem feliços és una història real plena d'emocions, d'humor i de tensions en la qual l'autor evoca en primera persona els paisatges de la seva infantesa. Un recorregut de vegades íntim i de vegades panoràmic, gairebé cinematogràfic, ple d'imatges poderoses dels carrers del Barri Vell de Girona, l'estiueig a la Fosca, els setembres a pagès, al mas d'Aiguaviva, i els anys d'internat al Collell. Amb una mirada infantil, sovint ingènua, de vegades rebel i sempre feliç, l'autor dibuixa un retrat sincer de la petita burgesia catalana de províncies, en què se succeeixen les referències a la Guerra Civil, el franquisme, l'Església, la disciplina i les tradicions. Fins que...

 Un llibre fàcil de llegir, molt planer i que va agradar a tothom. El més interessant va ser la trobada amb l'autor que ens va fer viure el llibre de forma diferents. Va ser una vetllada molt interessant. En Rafel Nadal ens va explicar que ell no volia fer una biografia, que el que volia era explicar la vida d'una família nombrosa i benestant a la postguerra: la forma de administrar l'economia,l'educació dels fills, la forma de funcionar casa seva durant la infantessa dels germans Nadal- Farreras.  Com era   la seva Girona natal durant la seva infantesa,  amb les festes i tradicions  que algunes encara estan vigents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada