El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dimecres, 30 de juliol del 2014

4 de juny 2014 " Últimas tardes con Tersa" de Juan Masé

Últimas tardes con Teresa
Juan Marsé
Debolsillo 2009
Llengua castellana

Ambientada en una Barcelona de claroscuros y contrastes, Últimas tardes con Teresa narra los amores de Pijoaparte, típico exponente de las clases más bajas marginadas cuya mayor aspiración es alcanzar prestigio social, y Teresa, una bella muchacha rubia, estudiante e hija de la alta burguesía catalana. Los personajes de est a novela a la vez romántica y sarcástica pertenecen ya, por derecho propio, a la galería de retratos que configuran toda una época. Hito de la literatura española contemporánea, esta obra consolidó internacionalmente el nombre de su autor. 

Un llibre que no va acabar d'agradar. El van trobar: una mica pesat, fàcil de llegir, però molt repetitiu i fins hi tot per alguns li sobreven pàgines.
És veritat  que ambienta molt bé el barri del Carmel dels anys cinquanta i les diferències socials entre la gent emigrant i la nova burgesia catalana, però li van trobar  a faltar alguna cosa i el final em cregut que molt obert.

Nota:  5,78

En canvi la visita guiada al Carmel  per els llocs on van passar els fets del llibre va agradar molt a tothom. Vam anar fins i tot a menjar unes patates braves i una calamars a la romana al bar Delicias, lloc on el Pijoaparte,  protagonista del llibre, anava afer la partida amb el jubilats del barri. El que també ens va agradar molt va ser la visita que vam fer a la tarda al Born. Va ser un dia rodó.



Bar Delicias, El Carmel


Bones vacances i bones lectures




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada