El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dimecres, 8 d’abril del 2015

Memòries d'un cirurgia 1908 - 1945
Moisès Broggi
Edicions 62 - 2010
Pàgines 360

Moisès Broggi relata la vida d'un noi en el si d'una família de la Barcelona de primers de segle, on va esdevenir estudiant de medicina i, més tard, cirurgià de l'Hospital Clínic durant la República. La naturalitat en la descripció d'aquests records fa que ens resulti més pròxim l'intens dramatisme de la Guerra Civil, que viu amb les Brigades Internacionals, o en la postguerra immediata, que pateix entre els vençuts. És la mirada curiosa i lúcida de Moisès Broggi que ens atrau i enriqueix fins al final en aquestes memòries tan personals i d'un extraordinari interès col•lectiu.

 Aquest llibre al ser una biografia algunes persones no l'han llegit,però els que ho han fet l'han trobat molt interessant. Ens dona una altre perspectiva de la Guerra Civil Espanyola pel que fa al col•lectiu metge. Tot i que és molt dur explica els avenços adquirits curant ferits de guerra de forma que la ferida no agafes gangrena, les donacions de sang. Un cop acabada la guerra les dificultats d'aquests brillants especialistes per poder tirar endavant ja que no eren persones grates al règim. 

 Nota 5,25

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada