El club de lectura de la biblioteca Modest Salse i Camarasa, va començar el seu funcionament el 15 d'abril de l'any 2008 amb el llibre "Pedra de tartera” de Maria Barbal. Aquest és un club senzill i la tasca que volem portar a terme és que, les persones llegeixin i gaudeixin de la lectura.



dimecres, 11 de març del 2015

El clan de l'ós de les cavernes
Jean Manuel Aurel
Labutxaca 2009
Pàgines 640

Un clan nòmada neandertal recull Ayla, una nena cromanyó perduda i ben estranya per a ells: és gairebé tan alta com un home, té els cabells rossos i els ulls blaus. Ayla trobarà en el clan una família i es farà gran aprenent els rígids hàbits que el regeixen, però la seva presència serà cada vegada més conflictiva a mesura que ella no pugui reprimir els impulsos dictats per un cervell preparat per pensar i no sols per imitar, i comenci a transgredir els costums ancestrals del clan. Rigorosament documentada, aquesta novel•la d'impressionant bellesa i força, reflecteix sentiments universals tot submergint el lector en una història humana apassionant.

 És el primer llibre la col•lecció "Els fills de la terra" que consta de sis llibres més. Ha agradat perquè explica molt be la forma de vida dels neandertal i con l'Ayla la nena cromanyó, que adopta una dona del clan,de manera que es fa gran no pot viure amb un clan que no té prou capacitat per millorar les costums la qual cosa la porta a prendre un decisió molt dràstica. Destaquen: molt descriptiu , dur i sentimental 

Nota: 6,8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada